Over Ons

De Nijmeegse StadsNomaden is een bottom-up initiatief, ontstaan uit een groep jongeren die op een creatieve en duurzame manier samen wilde wonen en samen wilde werken. Niet alleen met de bewoners, maar ook met de buurt en de rest van de stad. Op deze manier wordt een proeftuin gecreëerd waar verduurzaming van het dagelijks leven en het tegengaan van verspilling centraal staat. Denk aan zonnepanelen, regenwateropvang, helofytenfilters en upcycling.
Vanuit dit gedachtegoed worden ook activiteiten georganiseerd, lokale en internationale artiesten delen het podium, muziek, theater en kleinkunst. Lezingen van universitaire docenten en workshops duurzaam leven, het passeert allemaal de revue. Als mogelijk wordt daar ook bij gegeten, tegen verspilling natuurlijk! Met vrijwilligers koken wij van producten die tegen de datum aanzitten.
Bij deze activiteiten is er gratis toegang en kan je eten en drinken tegen donatie.

Ons concept staat op wielen, is in totaal verplaatsbaar en flexibel om zich aan te passen aan haar omgeving. Op deze manier hopen wij de gemeente, de stad en de rest van het land te inspireren duurzaam te denken en verspilling tegen te gaan. Momenteel staan wij op D’almarasweg in Nijmegen, maar StadsNomaden 3.0 is op komst