Over Ons

Wij zijn De Nijmeegse Stadsnomaden, een woongroep van tien mensen met verschillende achtergronden. Van kunstenaar tot student, van filosoof tot verpleegkundige en van ondernemer tot vrijwilliger. We streven echter allemaal de zelfde duurzame en sociale levenswijze na.

Een van onze doelen is om mensen te inspireren op het gebied van duurzame initiatieven en meer te leren over de lineaire economie en de wegwerp cultuur die deze met zich mee brengt. Daarnaast willen we kennis overdragen over kleinschalig wonen en duurzaamheid. Het duurzame aspect is niet ons enige doel.

We richten ons ook op sociale cohesie: het samenbrengen van de buurt, maar ook het samenbrengen van mensen met verschillende achtergronden. Hoe meer mensen ideeën en kennis kunnen uitwisselen, hoe beter! Inclusie, respect, kennis, duurzaamheid en gezelligheid zijn dan ook belangrijke begrippen in onze groep.

Mensen samenbrengen en kennis overdragen op een gezellige manier krijgen wij voor elkaar dankzij onze evenementen. Zo worden er in de zomer regelmatig eetcafés georganiseerd van eten dat door de supermarkt niet meer kan worden verkocht of zijn er muziekavonden. Ook organiseren we yogaworkshops, filosofielezingen, filmavonden en kunstprojecten.
Iedereen is welkom!

Wil je af en toe helpen met onze projecten of op de hoogte blijven van ons programma? Houd dan
onze Facebook-pagina in de gaten: De Nijmeegse StadsNomaden.
We hopen je snel een keer te zien op een van onze evenementen!

 

Een mooie sfeerimpressie van een open dag bij de Stadsnomaden: tijdens Rondje Noord 2018 stonden onze deuren open voor een groter publiek met het een en ander aan activiteiten. 

De muziek is van het George Kush Trio, info@georgekush.nl!
Stijn van HARK heeft er een prachtig filmpje van geschotenhttps://www.facebook.com/HARKLIFE/